Je bedrijf CO₂-neutraal!

De energietransitie komt eraan, ook voor je bedrijf. Krijg inzicht in de impact en ontdek hoe je nu al stappen vooruit zet om jullie toekomst veilig te stellen.

CO₂: een verhaal met dubbele impact

In het Akkoord van Parijs engageren 195 landen zich om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad.

Het gevolg? Europa moet zijn CO₂-emissies met 49% verminderen tegen 2030 en met 95% tegen 2050. Dit heeft een dubbele impact op je bedrijf.

  • De prijs van CO₂-emissies in het ETS-systeem wordt steeds hoger. Non-ETS-bedrijven riskeren extra CO₂-taksen in de toekomst.
  • Klanten en eindverbruikers stellen steeds hogere eisen aan de CO₂-voetafdruk van producten en zetten zo druk op het productieproces.
Wellicht zet je nu al in op efficiëntieverhoging en vergroening. Maar dat potentieel is eindig. Parallel wacht de grote sprong van proces- en productinnovatie en circulaire economie.

Wat heb je nodig?

Inzicht

Hoever staat de energietransitie, waar gaan we naartoe en waar liggen kansen? We houden internationaal de vinger aan de pols, hebben 15 jaar ervaring in de industrie en zijn bezig met ETS sinds 2008. Reken dus op innovatieve én realistische inzichten.

Proactiviteit

Een geslaagde energietransitie bereidt je bedrijf voor op de toekomst. We maken de (toekomstige) impact tastbaar en denken met jou mee. Het doel? De energietransitie niet ondergaan, maar concrete stappen vooruit zetten.

Energietransitie: zo zetten we jou op weg

Hoe we jou best ondersteunen in je energietransitie? Dat hangt af van waar je nu al staat en waar je naartoe wil. Kies uit één of meer van onderstaande formules.

Inspiratielezing (2u)

De ideale start om aan de slag te gaan rond de energietransitie. In een korte, krachtige lezing schetsen we de context van de energietransitie, de impact ervan op je bedrijf en enkele mogelijke transitiepaden. We doen ons huiswerk: je krijgt inzichten op maat.

Interactieve workshop (1 dag)

Deze dag start met de inspiratielezing (zie hierboven). Daarna gaan je mensen in groepjes aan de slag met een set heldere vragen. Nadat elk groepje zijn inzichten heeft voorgesteld, leggen we ze samen en volgt een groepsdiscussie. Het doel? Je mensen zijn geïnspireerd en hebben nagedacht over de impact en aanpak van jullie energietransitie.

Sparring partner

Wil je een-op-een de impact van de energietransitie op je bedrijf aftoetsen? Of afstemmen over eigen ideeën? We denken graag met jou mee en maken jou bewust van zaken waar je zelf nog niet aan had gedacht. Reken op onze open blik als externe experts, onze jarenlange ervaring in diverse sectoren en onze visie op de energietransitie.

Geef de energietransitie mee vorm

Vertel ons wat je vandaag nodig hebt. Wij luisteren, stellen de juiste vragen en denken met jou mee. Reken op een helder voorstel dat past bij jouw uitdaging. Tip: we kiezen bewust voor klanten die tegen 2050 CO2-neutraal willen worden in scope 1 en 2 en stappen willen zetten in scope 3. Ontdek waarom.

Even vrijblijvend overleggen?
Bel 0479 239 009 of
Contacteer ons