Blog

Energiesubsidies netbeheerders 2021

De implementatie van maatregelen uit EBO en uit de energieaudits van grote ondernemingen, stijgende CO2-prijzen en/of vooruitzichten op een CO2-taks: het beweegt in het landschap van energieaudits.

Andere energiesubsidies in 2021

In onze vorige blogpost hadden we het over de subsidies van distributienetbeheerder Fluvius en transportnetbeheerder ELIA. Hieronder vind je een tweede reeks energiesubsidies.

De échte impact van de CO2-prijs op uw bedrijf

De transitie waar we voor staan gaat een stuk verder dan het aankopen van groene stroom en het afbouwen van fossiele brandstoffen. De impact zal voelbaar zijn in de kern van jouw bedrijf. Ben je daar klaar voor?

Andere energiesubsidies in 2020

In onze eerste blogpost hadden we het over de subsidies van distributienetbeheerder Fluvius en transportnetbeheerder ELIA. Hieronder vind je een tweede reeks energiesubsidies.

Energiesubsidies netbeheerders 2020

De vernieuwingen van de energieaudits voor Grote Ondernemingen, de deadline voor de tweede ronde van EBO, het puzzelen met budgetten om de rendabele maatregelen te implementeren: er staat momenteel heel wat op stapel op vlak van energieaudits.

Betaal jij ook 50% te veel voor warm water?

We beschouwen warm water in een bedrijf vaak als een evidentie omdat we er quasi onbeperkt over kunnen beschikken voor productie, reiniging, verwarming enz.

7 tips voor een rendabele WKK

Een WKK is een generator die elektriciteit opwekt uit een brandstof, bijvoorbeeld aardgas. Tijdens dat proces komt warmte vrij. Normaal gaat die verloren, maar een WKK hergebruikt ze om zo het rendement te verhogen.

Wat je moet weten over de energiestudie

Als het over energiestudies gaat, is Indea een pionier. Sinds het Besluit Energieplanning in 2004 in voege trad, voeren we als externe energiedeskundige energiestudies uit en stellen we energieplannen op.

Stoomatlas: de meest recente versie

Indea schreef opnieuw mee aan de meest recente stoomatlas met twee artikels. We vatten ze hier graag voor jou samen.

Hoeveel is 0,1 PJ? - berekening primair energieverbruik

Tal van industriële bedrijven hebben diverse brandstofstromen. Met onze rekentool in Excel reken je zelf diverse brandstofstromen om naar primair energieverbruik. Als toemaatje berekent onze calculator ook de corresponderende CO2-emissie. Een korte toelichting:

Hoeveel kost 1 ton stoom?

Regelmatig komen surfers op deze website terecht na het googelen op de zoekterm "kostprijs 1 ton stoom" of "kost stoom". Omdat Google geen pasklaar antwoord op deze vraag heeft, formuleren we er één in dit blogartikel.