Referenties: recente projecten

We werken vaak al lang samen met onze klanten. Soms al +10 jaar. Waarom? Dat vertellen ze hier zelf. Wij zijn alvast dankbaar voor hun vertrouwen.

Steenfabrieken Vandersanden

Dit familiebedrijf in volle expansie (2 sites, >0,5 PJ) zocht een extern energiedeskundige ter ondersteuning van de HSE-manager. Indea werd zijn klankbord voor energie en nam de technisch-administratieve ETS-verplichtingen van hem over. Ook bereidden we een subsidiedossier WKK-certificaten bij ingrijpende wijziging voor.

Indea komt steeds met de juiste oplossingen op maat. Hun expertise en netwerk van relevante stakeholders ontzorgt ons op vlak van energie en ETS. Onze samenwerking tilde het energiebeleid van Steenfabrieken Vandersanden – met duurzaamheid als één van onze kernwaarden – naar een veel hoger niveau. Van advies tot wettelijke rapportering: Indea werkt elk dossier zeer goed af.

Bart Latet, Group Manager HSE, Steenfabrieken Vandersanden NV

Indaver

Deze toonaangevende afvalbeheerder levert grondstoffen en hernieuwbare energie. Ze schakelden Indea in als externe energiedeskundige om te voldoen aan hun BEP-verplichtingen bij de hernieuwing van hun energieplannen en bij energiestudies voor nieuwe installaties. We werden ook hun sparring partner.

De interpretatie van energiegerelateerde wetgeving behoort tot mijn takenpakket en doe ik dus regelmatig. Bij Indea vind ik daarin een klankbord, zodat we de impact van die wetgeving op bestaande en nieuwe installaties nog beter kunnen inschatten. Hun cross-sectorexpertise zorgt daarbij voor nieuwe inzichten en blijkt zo van grote waarde.

Jan-Kees de Voogd, Business Development Manager MSW, Indaver NV

Lawter

Dit bedrijf (>0,1 PJ) produceert o.m. inkten, harsen en coatings. Hun energiecoördinator kreeg de verantwoordelijkheid over een project ter voorbereiding van een vernieuwd thermisch oliesysteem. Hij zag in dat het project management veel tijd zou vragen en vroeg Indea om de energieaspecten te bewaken tijdens het projectoverleg.

We hebben zelf kennis van energiemanagement, maar betrokken Indea als ‘buitenstaander’ voor een frisse, kritische kijk. Ze onderbouwden hun adviezen vlot met data en zorgden voor snellere besluitvorming, heldere prioriteiten in de te onderzoeken acties en een aanzienlijke tijdwinst. Door hun doorvragen ontdekten we ook een issue met een temperatuurtransmitter die de energieberekeningen beïnvloedde.

Dirk Vanhee, Regional Project Manager, Lawter

Agfa-Gevaert

Deze tak van Agfa-Gevaert (EBO, >0,5 PJ) produceert filmmateriaal in diverse kwaliteiten en diktes. Onze samenwerking gaat terug tot het ontstaan van Indea in 2007, waarbij we hen ondersteunen om aan hun energiegerelateerde verplichtingen te voldoen:
  • Voorbereiding rapportage in het kader van EBO
  • Opstart, ingebruikname en ingrijpende wijziging van 2 WKK’s
  • Voorbereiding subsidiedossiers voor die WKK’s
  • Sparringpartner voor interpretatie van het ETS-systeem
  • Begeleiding bij FAR (emissierechten 2021-25)

Valérie weet waarvoor ze staat en soms verschillen we van mening. Dat zorgt voor boeiende discussies en inzichten waarmee we verder kunnen. We zien haar als een waardevolle sparring partner waarop we altijd kunnen rekenen. Ze communiceert duidelijk en respecteert haar deadlines. Aanbevolen!

Stephan Thys, Energiemanager, Agfa-Gevaert

Tijd voor jouw verhaal.

Vertel ons wat je nodig hebt. Wij luisteren, stellen de juiste vragen en denken alvast met jou mee. Reken op een helder voorstel dat past bij jullie uitdaging.

Even vrijblijvend overleggen?
Bel 0479 239 009 of
Contacteer ons