Leer uw stoominstallatie beter kennen !

Stoomketel zijn wonderbaarlijke installaties. U voedt ze met aardgas, en ze torsen trouw de energievraag van uw proces. Als we wat dieper op de zaken ingaan, zien we dat verschillende parameters belangrijk zijn voor het goed functioneren van de installatie, en - zeer belangrijk - voor de energie-efficiënte werking ervan.

Bij INDEA zijn we ons daar ten zeerste van bewust. Om die reden ook gaan we steeds op zoek naar methodes om de stoomketel beter te "lezen" en gepaste optimalisaties voor te stellen.

In dit kader werkte INDEA een project uit in samenwerking met de KdG-Hogeschool waarbij twee installaties van dichtbij op verschillende punten gemonitord zullen worden, één op basis van vlampijpketels, en één op basis van waterpijpketels (type Clayton).

Wil u van deze gelegenheid gebruik maken om uw installatie beter leren kennen? Dan kan u uw stoominstallatie "kandidaat stellen" voor deelname aan dit project.

Wat zijn de voorwaarden? U bent bereid de ketel ter beschikking te stellen voor meting gedurende een aantal weken. De installatie is bovendien voorzien van een aardgasmeter, stoommeter en watermeter op het voedingswater. Modulerende werking en spui op geleidbaarheid zijn pluspunten.

Wat krijgt u in de plaats? Na afloop van het project ontvangt u feedback omtrent de werking van de installatie. Eveneens geven we u advies omtrent de mogelijkheden tot optimalisatie.

Een uitgelezen kans om uw installatie echt te leren kennen? We kijken de kandidaatstelling van uw installatie tegemoet via valerie.degroote@indea.be .

Disclaimer
INDEA houdt zich het recht voor de installatie te selecteren volgens de behoeften van het project. Een kandidaatstelling verbindt INDEA tot niets.

geschreven door Valérie de Groote op 17-11-09 (10 jaren geleden) in Algemeen, Techniek.

Reacties

re: Leer uw stoominstallatie beter kennen !
Morel Jan
Graag had ik meer vernomen over deze optie.
Door Morel Jan 21/01/10 (9 jaren geleden)
re: Leer uw stoominstallatie beter kennen !
Valérie de Groote
Geachte heer Morel,

Dank voor uw reactie via onze website.
Wij kijken nog steeds uit naar een installatie met een stoomgenerator – type Clayton.

Indien u mij even belt (0479 / 239 009) kan ik u een verdere toelichting geven.

Met vriendelijke groet,

Valérie de Groote
INDEA bvba
Door Valérie de Groote 15/02/10 (9 jaren geleden)

Reageer

Naam
(*)
E-mailadres
(*) wordt niet getoond
Website
Onderwerp
Boodschap