Betaalt u ook 50% te veel voor warm water?

 

Warm water, een evidentie ... of toch niet?

Het gebruik van warm water in een bedrijf, we beschouwen het snel als een evidentie dat we er quasi-onbeperkt over kunnen beschikken: voor reiniging, als product-ingrediënt, voor verwarming, ..., voor ontelbare toepassingen!

Maar stond u eigenlijk al eens stil bij de productiekost van 1 m³? En wist u dat de kost naargelang de productiemethode gemakkelijk 50% kan verschillen?

Zelf berekenen
Na de Excel-tool "Kostprijs 1 ton stoom" lanceert INDEA vandaag de rekentool "Kostprijs 1 m³ warm water" (.xlsm in .zip)". Een bijzondere tool, die u toestaat de verschillende productiemethodes met elkaar te vergelijken:  stoom, warmwaterketels, stoominjectie, gebruik van condensaat, ... INDEA zette de belangrijkste op een rijtje.

Door uw eigen bedrijfsgegevens in te vullen, krijgt u een zicht op de kostprijs van 1 m³ warm water, naargelang de gehanteerde methode.

Verbetering door warmte-integratie

Benieuwd hoe  u de kostprijs voor warm water in uw bedrijf kan reduceren? Denk dan aan warmte-integratie, of hoe u warm water maakt is stapjes, en maximaal gebruik maakt van restwarmte.

Meer weten? Contacteer ons vrijblijvend via 0479 / 239 009 of mail Valérie.

geschreven door Valérie de Groote op 13-06-13 (6 jaren geleden) in Algemeen, Tips, Financieel.

Reacties

re: Betaalt u ook 50% te veel voor warm water?
Thomas Desnijder
Dag Valérie,
Hartelijk dank voor deze leuke en vooral doeltreffende tools. Ideaal om een eerste inschatting van een potentieel project te maken. Doe zo voort. Groeten, thomas desnijder, Havenbedrijf Gent
Door Thomas Desnijder 17/06/13 (6 jaren geleden)

Reageer

Naam
(*)
E-mailadres
(*) wordt niet getoond
Website
Onderwerp
Boodschap